Mountain Botanic Garden

  • Location: Covilhã, Portugal
  • Solution: Infrastructure and Transport
  • Type: Urbanism, environment and public areas, Supply and drainage networks
  • Architecture: Arpas
  • Client: Covilhã City Hall
  • Scope: Foundations and structure, sewerage and water supply
  • Area: 12000m2
  • Project: 2007
  • Construction: 2012
  • Contractor: Valerio&Valerio
  • See on Google Maps

Mountain Botanic Garden

  • Location: Covilhã, Portugal
  • Solution: Infrastructure and Transport
  • Type: Urbanism, environment and public areas, Supply and drainage networks
  • Architecture: Arpas
  • Client: Covilhã City Hall
  • Scope: Foundations and structure, sewerage and water supply
  • Area: 12000m2
  • Project: 2007
  • Construction: 2012
  • Contractor: Valerio&Valerio
  • Ver no Google Maps

The Mountain Botanical Garden, located in the Alexandre Aibéo Park, brings together a vast diversity of species, which can be appreciated through the pedestrian paths created during this landscape intervention.

The landscaping and architectural arrangement also provided for the creation of a support infrastructure with reception, restrooms, bar and panoramic terrace. The Publicity Center Building is a construction with a reinforced concrete structure with a semi-buried basement, a ground floor and roof. The basement ceiling, which occupies roughly half of the building's implantation area, is materialized by a reinforced concrete slab supported by peripheral retaining walls and a beam. Following the ground floor there is a wooden terrace with a deck supported by wooden beams. The deck support beams, in turn, are supported by a steel angle fixed to the building's reinforced concrete wall and by a wooden frame structure, which peripherally surrounds the floor. The roof structure consists of reinforced concrete slabs.

The intervention also included the construction of a reinforced exposed concrete tank, various works regarding the execution of ground floors, stairs molded over the terrain, gutters and small drainage ditches and the entrance gate.

Other projects

Kassuende Bridge in Tete over the Zambezi River

Kassuende Bridge in Tete over the Zambezi River

See more
Ribeira das Naus Riverfront

Ribeira das Naus Riverfront

See more
New Railway Bridge over Shire River

New Railway Bridge over Shire River

See more
Baía dos Elefantes Urban Development

Baía dos Elefantes Urban Development

See more
Save river’s bridges

Save river’s bridges

See more
Public Space at Bairro do Lagarteiro

Public Space at Bairro do Lagarteiro

See more
Top

We use cookies to improve your browsing experience. By continuing to access this website you are agreeing to their use. For more information see our cookie policy.

Portugal 2020 / Compete 2020 / União Europeia - Fundo Europeu do Desenvolvimento Regional